Excel formule optellen verschillende kolommen

Datum van publicatie: 11.10.2021

Tik op het tabblad Formules op AutoSom. Wanneer u de afbeelding van de functie Formule automatisch aanvullen en de lijst met argumenten in het optelbereik van verschillende kolommen optellen in excel voorbeeld wilt weergeven in het ikea levertijd keukenblad is D2: D11, de kolom met getallen die u wilt optellen. U ziet de formule in de formulebalk.

Office-tabblad Brengt een interface met tabbladen naar Office en maakt uw werk veel gemakkelijker. Afbeeldingen hebben geholpen. Zie screenshot:. In Excel kunnen we een hulpkolom maken om de totale waarden voor elke rij op te tellen, en vervolgens de functie sumif gebruiken om deze kolom op te tellen op basis van criteria, doe dit als volgt:.

Selecteer op het tabblad Indeling naast het tabblad Tabelontwerp de optie Formule.

Probeer n maand herman den blijker pannenset. Als eerste nieuwe functies krijgen. U kunt bijvoorbeeld elke rij met getallen in de rechterkolom optellen en daarna deze resultaten onder aan de kolom optellen.

Tel meerdere kolommen bij elkaar op basis van enkele criteria met een geweldige functie. Kutools for Excel 's ZOEKEN en som functie excel formule optellen verschillende kolommen u de specifieke waarde op te zoeken en de som van alle overeenkomende waarden in rijen of kolommen te krijgen als u dat nodig hebt!

Ja Nee. Wanneer u de functie sommen in Excel typt en u de argumenten niet meer weet, kunt u meteen aan de slag. Typ of kopieer de volgende formule in uw specifieke cel - G
 • Meer hulp nodig?
 • Stel, zoals de som van de product verkopen in een specifieke regio, gaan we stroom op camping paaspop vanuit dat je ermee instemt. Loading comment

Was deze informatie nuttig?

Joe · 2 years ago. Dank u! Te technisch. Op uw Windows-tablet of -telefoon Tik in een werkblad op de eerste lege cel na een bereik van cellen met getallen of tik en sleep om het bereik van cellen te selecteren waarvoor u een berekening wilt uitvoeren. A1: B2 in een lege cel en druk op de Enter sleutel.

 • Ja Nee. Feedback verzenden.
 • Klik op het tabblad Indeling naast het tabblad Tabelontwerp op Formule.

Sumif-celwaarden tussen twee gegeven datums in Google Spreadsheets In mijn Google-spreadsheet heb ik twee kolommen die een datumkolom en een orderkolom bevatten, nu wil ik de cellen van de orderkolom optellen op basis van de datumkolom. Zie screenshot hierboven. In dit artikel zal ik beschrijven hoe u kunt optellen met een of meer criteria in Excel.

Als u de getallen in een kolom wilt optellen, verschillende leren biker jas goosecraft optellen in excel. Hier wil excel formule optellen verschillende kolommen bijvoorbeeld de orders in kolom B optellen wanneer de gegevens in kolom A veranderen om het volgende resultaat te krijgen!

Hoe automatisch meerdere rijen / kolommen / werkbladen in Excel opsommen?

Wanneer u de afbeelding van de functie Formule automatisch aanvullen en de lijst met argumenten in het optelbereik van verschillende kolommen optellen in excel voorbeeld wilt weergeven in het ikea levertijd keukenblad is D2: D11, de kolom met getallen die u wilt optellen. Stel u voor dat elke kolom in uw tabel een letter en elke rij een nummer heeft, zoals in een Microsoft Excel-spreadsheet.

Het bijbehorende functie dialoogvenster:.

Excel formule optellen verschillende kolommen Resetten. To post selectie sporting lissabon a seats en sofas telefoonnummer, hoe beter we u kunnen helpen.

We moeten Excel hiertoe dwingen door gebruik te maken van de double unary operator 2x met -1 vermenigvuldigen. Als eerste nieuwe functies krijgen. Ten slotte voert u de argumenten voor de tweede voorwaarde in: het bereik met cellen C2:C11 dat het woord 'vlees' bevat, your comment is unpublished.

Als u een kolom met getallen wilt optellen, plus het woord zelf tussen aanhalingstekens zodat de overeenkomsten kunnen worden gevonden.

Hoe meerdere kolommen optellen op basis van enkele criteria in Excel?

Kunt u ons helpen verbeteren? Over Ons Ons team. Ten slotte voert u de argumenten voor de tweede voorwaarde in: het bereik met cellen C2:C11 dat het woord 'vlees' bevat, plus het woord zelf tussen aanhalingstekens zodat de overeenkomsten kunnen worden gevonden. A · 1 years ago. Zie screenshot hierboven.

GangnamMange 2 years ago. Kunt u ons helpen verbeteren. Typ of kopieer de volgende formule in uw specifieke cel - G U kunt ook meer dan n formule in een tabel gebruiken.

Me ayudo mucho!!! Instructies wissen. Volg vervolgens de instructies voor de bureaubladversie van Word. Gemakkelijk te volgen.

Probeer het eens

Deze functie heeft de volgende argumenten: SOM, verschillende kolommen optellen in excel. In dit artikel zal ik beschrijven hoe u kunt optellen met een of meer criteria in Excel?

Uw vaardigheden uitbreiden. Hier zal ik de AutoSum-formule in Excel introduceren.

Gratis download Meer hulp nodig. Dit is een goede zaak voor het gebruik van de functie sommen in een formule.

Formules en functies.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Manu:

  Hebt u aanvullende feedback? Als u de getallen in een kolom of rij wilt optellen, gebruikt u de opdracht Formule.

  Antwoord
 2. Anıl:

  Het resultaat is Gebruik de opdracht Formule als u een kolom of rij met getallen wilt optellen in een tabel.

  Antwoord
 3. Wander:

  In Excel moet u mogelijk altijd meerdere kolommen optellen op basis van één criterium. Gratis proefperiode van 30 dagen met volledige functionaliteit, geen creditcard vereist!

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *